Dyrevennlig Hverdag

Litt mer om hundespising

Litt mer om hundespising

sko_av_hund.jpg

Bilde: En hjemløs hund

Flere hundre millioner dyr i Asia lider, brutalitet er utbredt, dyrevernlov eksisterer ikke eller fungerer dårlig. Pining av hunder til kjøtt gir bedre smak og bedre potens, ifølge folketroen. 

Kina er verdens største skoprodusent

Kina har nylig fått en dyrevernlov, for første gang i historien. Verdens største skoprodusent Pou Chen fra Taiwan leverer hundre millioner par sko hvert år, hovedsakelig produsert i Guangdong-provinsen i det sørøstlige Kina. Det er nettopp her at folket spesielt altetende. Les en 14-sider lang rapport om skinnproduksjon basert på fakta

Hunder og katter

Det er flere hundeoppdrettsfarmer i Kina. Spesialt avlede "kjøtthunder" vokser raskt og når slaktevekten da de bare er fire måneder gamle. Det fins mange barbariske kjøttmarkeder (slakterier) i Kina, der flere titalls millioner årlig av våre beste venner - hunder og katter - slaktes på grusomme måter. Slaktemetoder er spesielt designet for å forlenge lidelse. Fordi jo mer hunden lider, desto bedre smaker kjøttet, sier den feilaktige troen. Les mer på www.animalsasia.org  Norge og Canada importerer fortsatt hundeskinn.

Ofte stilte spørsmål

Bilde: www.animalsasia.org

RICHIE_746beskret.jpgTradisjoner er sterke, holdninger til dyr kommer aldri til å endres

Holdninger til dyr endres i Kina og andre land i Asia. Forbud av hundespising på Filippinene, forbud av import mot skinn av hund og katt til EU, økt antall av dyrevernforkjempere blant lokalbefolkningen er noen eksempler. Dette fører også til endring av lovgivningen. Kina har nylig, for første gang i historien, vedtatt dyrevernlov.

Bruker man ikke tykkere skinn, som ku- og griseskinn, til å lage sko?

Katte- og hundeskinn er tynn og liten, men passer til innsiden av skoene - som innesåle, eller som såkalt ortopedisk skinn/lær. Merkingen er ikke obligatorisk. Det forekommer i tillegg dokumentertforfalskning. Les her.

Vi spiser kylling og lam, kinesere spiser hunder og katter

Etter folketroen og tradisjonen i flere asiatiske land, smaker hunde- og kattekjøtt bedre hvis dyrene blir pinet før de endelig avlives, slik at det blir mer adrenalin i kjøttet. Noen tror at pining av dyrene hjelper også på potensen (noe vitenskapet ikke støtter). Det er brutalitet ved slakting og ikke dyreart, som er problemet. Samt dårlige oppdrettsforhold og det at ca 30% er stjålne kjæledyr.

Mange er så fattige at de må spise hva som helst for å overleve

Hunde- og kattekjøtt er en delikatesse, og er dyrere enn f.eks. kylling. Hunder på oppdrettsfarmer spiser ris og annen type korn, noe som bidrar til at flere mennesker sulter.

Det er mange hjemløse dyr i Kina, hvorfor ikke spise dem?

Det fins flere hundefarmer i Kina, der hunder ales opp under miserable forhold. 30% av hunder og katter som blir slaktet er stjålne kjæledyr. De blir til kjøtt og skinn. Det er ikke straffbart å frata eller stjele kjæledyr i Kina.

Hvordan vet man at alt dette er sant? Er det dokumentert?

Dokumentasjon fra flere kilder som har ført til EUs lovendringer. Dyrevernorganisasjoner fra flere land, f. eks. Animals Asia Foundation, HSUS og SAP, har dokumentert de samme, grusomme forholdene. Manfred Karremann er en uavhengig prisbelønnet tysk journalist som fikk utmerkelse for å ha avslørt flere overgrep, både overfor  barn og dyr. For å dokumentere forholdene for dyr i flere land i Asia brukte 18 måneder. Les mer i "Ditt dyr" og VG

sko_shopping_butikk.jpg

Oversikt over dyrevennlige skomerker

Godt utvalg av etiske, skinnfrie sko

Du behøver slett ikke å finansiere denne uverdige behandlingen av dyr. Du kan alltid kjøpe skinnfrie sko i vanlig butikk. Utvalget øker! Sjekk her hvilke butikker du kan kjøpe skinnfrie sko - Din sko, Skoringen, DNA, XXL og andre