Dyrevennlig Hverdag

Oppskrifter på kaker desserter uten egg eller smør

Her finner du dessert- og kakeoppskrifter uten egg, melk eller smør, og uten kolesterol, samt oppskrifter på vafler, muffins og desserter. Egg kan erstattes med No Egg, smør, melk og rømme kan erstattes med veganske alternativer laget av soya, ris og havre.

okologiske-spisesteder-norge-1.jpg

Vegetariske og veganske desserter er sunt, godt og enkelt. Veganske desserter er helt fri for egg, melk, smør og rømme. Man kan lett erstatte både egg, smør, rømme og melk med veganske alternativer. Veganske desserter er som regel fri for kolesterol (og ofte uten mettet fett), og er derfor ikke bare dyrevennlig, men også bra for din helse og din vekt.

Oppskrifter på desserter og kaker uten egg

Pannekaker og vafler uten egg eller melk

Muffins uten egg eller smør - oppskrifter fra Vegetarbloggen

  • Flere oppskrifter på veganske muffins (muffins fri for egg, melk og smør) med babaner, tiramisu o.a. på Vegetarbloggen

vegansk dressing-soya-vaniljesuas-bjornebar-bringebar.JPG

Dessert: Bringebær, bjørnebær, solbær med soya vaniljesaus
 

Kaker uten egg, smør eller melk

Her er hele åtte oppskrifter på veganske kaker, fra Vegoland.dk  Sjokoladekake, epplekake, småkaker, bananbrød - nam nam! Det er flere produkter du kan erstatte egg, melk, smør og rømme med. Les hvordan du lager mat uten egg og baker uten egg

Desserter fri for melk, egg og smør - fra Veganmisjonen

Oppskrifter på sjokolademousse, riskrem med bringebærsaus, vegan sjokoladepudding, terteskjell av nøttemasse, nøttekrem av cashewnøtter, riskokosgrøt med jordbærsaus finner du på Veganmisjonen

Oppskrifter uten egg - erstatt egg med No Egg!

Oppskrift på sitron dessert - lett, enkelt og uten egg

BAKE_UTEN_EGG.jpgLag sunne, lette velsmakende retter uten egg. Ingen gluten. Ingen kolesterol. Ingen meieri. Og definitivt ingen egg.

Med tilsvarende 66 egg i én pakke, og vesentlig lengre holdbarhet enn ferske egg, trenger du ikke bekymre deg for ikke å kunne hengi seg til din favoritt mat. Så enten det er kremete majones eller vaniljesaus, lette marengs eller sprø røre, med Orgrans No Egg kan du mate hele familien. Du kan med Orgran!  Finn flere No-Egg Oppskrifter

Erstatt egg med banan og linfrø, bak uten egg

Vegetarbloggen forteller deg hva du kan erstatte egg med. Vegetarbloggen har flere alternativer til egg: Banan, linfrø o.a. les mer på Vegetarbloggen  hvordan du baker uten egg. Sjokoladeruter med valnøtter, scones med skogsbær, vafler uten egg og mye annet sunt og spennende.

Hvis du likevel vil ha egg, er Toren egg, Jacobs utvalgte, Eventyrsmak eller andre økologiske egg det beste valget (blant eggene).

Les hvordan du lager mat uten egg og baker uten egg

Den sunneste desserten: Soyayoghurt, mørk sjokolade og frokostblanding

vegetar-frokost.jpg

Denne desserten er kanskje altfor streng, men den metter godt og demper søtsuget. Dyrevennlig, godt, sunt, raskt og enkelt. Vegansk dessertoppskrift på dessert med soya yoghurt, frokostblanding og strø av mørk sjokolade. Passer utmerket hvis du vil bli slankere!

Her er oppskriften på en ordentlig superdessert, og oppskriften er ganske enkel.  Denne desserten fungerer utmerket som dessert, den demper søtsuget svært effektivt, selv om den er utrolig enkel, sunn, lett og helt vegansk :-)

Ingredienser

Tilberedning

  • 30 - 50 gram din favoritt frokostblanding
  • 100 - 200 ml Alpro soya yoghurt naturell, med vaniljesmak
  • 2 - 3 biter mørk vegansk sjokolade
  • Bland frokostblandingen med Alpro soya yoghurt.
  • Knus sjokoladebitene og strø over desserten. Ferdig!

Les mer om vegansk sjokolade

 
alpro_soya_yoghurt_sunt_vegetar.jpgAlpro soya yoghurt

Alpro soya yoghurt er dobbelt så "slank" (lett) som vanlig yoghurt, det er kun 48 kcal per 100 gram yoghurt. Yoghurten er tilsatt melkesyrebakteriene. Disse er godt kjent som et godt middel mot forstoppelse, eller treg mage. Noen forskning viser at melkesyrebakteriene har evne til å øke kroppens motstandsdyktighet.

Hvor kjøpe soyayoghurt?

De fleste matbutikker har soyayoghurt. Joghurten står i hyller ved siden av melk og annen type yoghurt, ev. i allergihyllen. Finner du ikke den, spør de som jobber i butikken.

Næringsinnhold i soyayoghurt

Fattig på kalorier og rik på protein!

Energi kcal/kJ 35/147 pr. 100ml - kun 35 kcal per 100 ml yoghurt!
Protein 3,7 g
Fett 2,2 g

Fløte, rømme og oster kan du erstatte med produkter laget av soya, ris og havre. Velassorterte matvarebutikker har slike alternativer, de står som regel i allergihyllene eller sammen med vanlige melkeprodukter.

Les mer: Flere tips til en sunnere hverdag

Sunne mellommåltider

Hva er sunne mellommåltider? Er det ofte du får lyst på noe søtt og fet bare en eller to timer etter at du har fått i deg frokost eller middag? Å spise måltider som er rike på fiber og langsomme karbohydrater er viktig. Da holder blodsukkeret seg stabilt lenger, slik du unngår søthunger.

Mettende protein, fett og fiber

Hva meter best: Protein, fett eller fiber? Protein, sakte karbohydrater, fiber og fett metter best når de spises sammen. Protein alene øker ofte sultfølelsen. Prøv å spise kokt sei eller torsk uten noenting

Lettere og sunnere bakst - med No Egg

Alle vi er glad i bakst. Bakst inneholder dessverre en god del kalorier, noe som ikke akkurat er bra for slanking. Bakst og spesielt kaker inneholder ofte egg, og det hjelper ikke på kolesterolet heller. Velg fullkornsmel, bruk tørket frukt og mindre sukker, bruk eggerstatter - og få e nsunnere bakst

Vegetarmat raskt og enkelt

Vil du spise raskt og enkelt, men alikevel sunt? Da er vegetarisk mat noe for deg. Pure av belgvekster med noen spennende, meksikanske, indiske dressinger. Ferdig suppe, f.eks. tomatsuppe fra Toro eller Knorr, med røde linser, eller en lynrask og proteinrik salat av kikerter. Wrap med avokado, meksikansk salsa og sorte bønner. Og mye annet sunt og godt

Kostholdsdagbok - spis sunnere

Hvordan spise sunnere? Hva passer nettopp for deg? For å finne ut det må du gjøre en grundig analyse, hva du egentlig spiser, og finne ut hvor det svikter nettopp for deg. Å føre en kostholdsdagbok i to uker er den beste måten å finne ut årsaken til nettopp dine spise(u)vaner. Og for å gjøre deg bevisst. Kjøp deg en penn og en blokk, og sett i gang.

Vegetar mot søthunger

Hva er søthunger? Hvorfor får du søthunger? Og hvordan blir du kvitt det? Noen sier: Tilgjengelighet, selvdisciplin, spis noe sunt isteden. Men hvordan forebygge søthungeret, slik du ikke blir plaget med denne ubehagelige følelsen i det hele tatt?

Sunn sjokolade

Velg den beste og sunneste sjokoladen.Sjokolade er godt, men ikke alle typer sjokolade er sunt. Kakaobønner og mørk sjokolade er sunt (i fornuftige mengder), og har flere helsebringende effekter. Dessverre er ikke all sjokolade vi kjøper i butikken sunn. Mye av sjokoladen er fylt med ulike kjemiske stoffer som aromaer o.a., usunn, mettet, helsefarlig melkefett og store mengder sukker.

Topp 100 - dyrevennlig sminke!

sminke_ikke_testet_p_dyr.jpg

Over 100 selskaper som ikke tester på dyr - dyrevennlig sminke - liste

Nå kan du bare glemme dyreplagere - kosmetikkselskaper som tester på dyr

Slank med vegetar kosthold

slanke-vegetar-mat-.jpg

Fulle av sakte karbohydrater, mettende fiber og sunt, umettet fett, er vegetariske produkter perfekt når du vil ned i vekt. Les mer hvordan

Helsedirektoratets kostholdsveileder for vegetarianere

vegetar_tapas_mini.jpg

Vegetarianere har gjennomsnittlig lavere vekt og lavere blodtrykk.  Les mer - fra Helsetedirektoratet

Hva vet vi om dyrevelferd i Norge?

dyrevelferd.jpg

Les mer om husdyrene

Bilde: www.ciwf.org

Link til Stortingsmelding om dyrehold

Hvilke sko er dyrevennlige?

dyrevennlig_sko_min.jpg

Uten ekte skinn! Skinnet kan komme fra hund eller katt.

Hvordan velge dyrevennlige sko? I vanlig skobutikk, på nettet eller på storbyreise

Spiser du kjøtt, melk og egg? Velg disse:

Grøstad gris, Homlagården kalkun

Holte gård - kylling, egg, gås og and

Vegetar er sunt og proteinrikt - oppskrifter!

gresk_salat-sunt-.jpg

Vegetarianere har gjennomsnittlig lavere vekt, lavere blodtrykk og gunstigere forhold mellom de forskjelligeblodfettstoffene enn befolkningen forøvrig.  Les mer - fra Helsetedirektoratet

Lær å lage enkle vegetarretter

Dyrevennlig mathandleguide

dyrevennlig handleguide.jpg

Bedre dyrevelferd (egg, melk, kjøtt, fisk) eller vegetar? Våre butikker har alt - bare finn riktig hylle!

Kroppspleie - også for gutter

barberskum_dusjgele_kroppspleie.jpg

Tips til kroppspleie som ikke er testet på dyr

Spiser du kjøtt, melk og egg? Velg disse:

grstadgris.jpg

Grøstad gris - Norges beste

Homlagården - kalkun

Holte gård - kylling, egg, gås og and

Røros tjukkmjølk (surmelk), smør, gom

Eventyrsmak - egg. spekemat o.a.

Stange kylling

Liveche kylling