Dyrevennlig Hverdag

Sunn sjokolade

Velg den beste og sunneste sjokoladen.Sjokolade er godt, men ikke alle typer sjokolade er sunt. Kakaobønner og mørk sjokolade er sunt (i fornuftige mengder), og har flere helsebringende effekter. Dessverre er ikke all sjokolade vi kjøper i butikken sunn. Mye av sjokoladen er fylt med ulike kjemiske stoffer som aromaer o.a., usunn, mettet, helsefarlig melkefett og store mengder sukker.

mork-sjokolade-godt.JPG

Velg den beste og sunneste sjokoladen.Sjokolade er godt, men ikke alle typer sjokolade er sunt. Kakaobønner og mørk sjokolade er sunt (i fornuftige mengder), og har flere helsebringende effekter.

Dessverre er ikke all sjokolade vi kjøper i butikken sunn. Mye av sjokoladen er fylt med ulike kjemiske stoffer som aromaer o.a., usunn, mettet, helsefarlig melkefett og store mengder sukker.

okologisk-vegansk-sjokolade.JPGUten melkefett er det beste

Men vi kan velge sjokolade som er mye bedre - nettopp en mørk sjokolade uten melkefett eller kjemiske tilsetningsstoffer. Økologisk sjokolade, f.eks. sjokolade som distribueres av Alternativ mat AS, er det beste alternativet. Denne sjokoladen finnes i de aller fleste matvarebutikker, bl.a. Rema 1000.

Andre typer mørk, sunn sjokolade er også tilgjengelig i flere butikker. Spesielt Ica Maxi, Meny, Ultra og helsekostbutikker har et godt utvalg. Ikea sin mørke kokesjokolade koster kun 10 kroner per plate, er helt vegansk og uten melkefett!

Les mer om den sunne, økologiske sjokoladen fra Pamil, markedsføres i Norge av  Alternativ mat AS

Lag din egen sjokolade

"Sjokolade er bra for både hjerte, hejrne, blodtrykket, humøret og har flere andre gunstige effekter som beskytte i noe grad mot diabetes, høy kolesterol, benskjørhet o.a." - sier Økosjokolade

mork-sunn-sjokolade-vegansk.JPGØkosjokolade er et selskap som tilbyr kakaopulver og andre produkteer slik du kan lage din egen sjokolade, fri for fettende melkefett og tilsetningsstoffer.

Mer fra Økosjokolade:

"Enten du er diabetiker, har en allergi som gjør det vanskelig for deg å spise butikksjokolade, bare ønsker å redusere sukkerforbruket ditt, er litt nysgjerrig, ønsker å lage din egen perfekte sjokolade og/eller ønsker å dra nytte av alle helsefordelene kakao egentlig har, er du på rett sted!

På disse sidene kan du lese mer om naturlig rå kakao og hvordan du selv kan lage sunn sjokolade helt uten sukker! De fleste produktene du behøver finner du i vår nettbutikk, som for eksempel kakaomasse, kakaosmør, søtningsmidler og vaniljepulver

Så les mer om fordelene med sunn, rå og økologisk sjokolade, besøk vår nettbutikk og gjør deg klar til å lage sunn sjokolade med god samvittighet :-)"

Firma Sjokolage har gleden av å tilby økologiske, rene, rå kakaobønner som er langtidstørket og ikke tilsatt noen kjemikalier.

2907_1.jpgFinner du ikke disse typene sjokolade der du handler, les nøye hva som står på pakningen til sjokoladen. Prøv å velge sjokolade uten melkefett - utvalget er stort. Glem Freia. Bortsett fra den eneste sjokolade fra Freia, en mørk sjokolade med 86 % kakao  Denne sjokoladen ihhenolden ikke melkefett, og er derfor sunnere, og helt vegansk!

 

Tren - og bli enda sunnere! Her er tipsene

Styrketreningsprogram

Styrketrening: Basale prinsippene, planlegg styrketreningen. Fra 2 til 4 ganger per uke for en enkel muskelgruppe. 48 timer hvileperiode mellom treningsøktene . 2 - 4 ulike øvelser for en muskelgruppe, 2 - 4 sett hver øvelse. Her: Styrketrening - basalt styrketreningsprogram, trene styrke hjemme, styrketrening med vekter

Hvorfor trene styrke

Hvorfor trene styrke? Du får sterkere, sunnere kropp, bedre helse og bedre livskvalitet. Styrketrening gir deg, bortsett fra en sterk, velproporsjonert kropp, mer overskudd i hverdagen og følgende helsefordeler

Mat før og etter trening

Mat før trening og mat etter trening - hva spise og når? Ingen store muskler uten sunn mat - 1,5 gram protein per kilo vekt per døgn. Mat med proteiner og karbohydrater senest en time etter trening

Fakta om muskler

Det er viktig å kunne litt fakta om muskler for å lykkes.Det finnes tre typer muskler i kroppen: Tverrstripede (viljestyrt muskulatur), glatte muskler (jobber uavhengig av viljen) og hjertemuskel (en tverrstripet muskulatur som jobber uavhengig av viljen).

Trening, utholdenhet og vegetarkosthold

Når du trener lenger, får du bedre resultater. Det er også viktig at du ikke føler deg sliten eller sulten mens du trener. Du får god utholdenhet med vegetarisk kosthold, f.eks. med belgvekster. Hvorfor? De er proppfulle av sakte karbohydrater, dette sikrer langvarig og jevn utskillelse av glukose.

Brokkoli bra for muskler

Brokkoli er en proteinrik grønnsak. Brokkoli er bra for muskler, sier steroidforum. Brokkoli er antatt å redusere nivået av kvinnelige kjønnshormoner. Kjøtt, derimot, er antatt å øke nivå av østrogen. Les mer

Dyrevennlig mathandleguide

dyrevennlig handleguide.jpg

Bedre dyrevelferd (egg, melk, kjøtt, fisk) eller vegetar? Våre butikker har alt - bare finn riktig hylle!

Kroppspleie - også for gutter

barberskum_dusjgele_kroppspleie.jpg

Tips til kroppspleie som ikke er testet på dyr

Vegetar er sunt og proteinrikt

gresk_salat-sunt-.jpg

Lær å lage enkle vegetarretter

Vegetarianere har gjennomsnittlig lavere vekt, lavere blodtrykk og gunstigere forhold mellom de forskjelligeblodfettstoffene enn befolkningen forøvrig.  Les mer - fra Helsetedirektoratet

Hva vet vi om dyrevelferd i Norge?

dyrevelferd.jpg

Les mer om husdyrene

Bilde: www.ciwf.org

Link til Stortingsmelding om dyrehold

Slank med vegetar kosthold

slanke-vegetar-mat-.jpg

Fulle av sakte karbohydrater, mettende fiber og sunt, umettet fett, er vegetariske produkter perfekt når du vil ned i vekt. Les mer hvordan

Spiser du kjøtt, melk og egg? Velg disse:

grstadgris.jpg

Grøstad gris - Norges beste

Homlagården - kalkun

Holte gård - kylling, egg, gås og and

Røros tjukkmjølk (surmelk), smør, gom

Eventyrsmak - egg. spekemat o.a.

Stange kylling

Liveche kylling