Dyrevennlig Hverdag

En vakker pels fra en vakker hund

Hvem ligner rev mest - hund eller ku? Når man debaterer om pels, pleier de griske pelsforkjempere å sammenligne pelsdyr med husdyr som kyr, høner, kyllinger, griser og sauer. Vi spiser jo kjøtt og egg, så hvorfor ikke bruke pels? Dyrevelferden blir bedre for kyr, men ikke for pelsdyr Det er nok sant at burhøns har det bare litt bedre enn pelsdyr. Men for høner er det løsdrift som er framtiden. Tradisjonelle hønsebur er nå forbudt i hele EU. Flere europeiske land har innført forbud mot burdrift for høner i det hele tatt. Båsfjøs for kyr er også vedtatt fobrudt i Norge. Man skal ikke bygge nye båsfjøs. Økologiske driftsformer eksisterer for alle husdyr unntatt pelsdyr, nettopp pga. at villdyr ikke kan tilfredstille sine naturlige behov i den type fangenskap, spesielt i burdrift. Avledningsmanøvre - "rev er som høne" Det er helt utrolig hvor dumme og sleipe disse avledningsmanøvrene til pelsforkjempere er! Man må være helt dum for å sammenligne en rev med en ku eller en mink med en høne! De er jo helt forskjellige fra villdyr som rev og mink, og de har helt ulike behov og evner. Kyr og sauer er ikke rovdyr, de er domestisert gjennom titusener av år, de er rolige, menneskevant og må ikke bevege seg like mye som rev. Rev og mink er ville dyr, man begynte med oppdrett av pelsdyr kun for litt over ett hundre år siden, og med burdrift kun for 30 år siden. Hvem ville sette hund i et livslang fengsel?   Derimot, bør rev og mink sammenlignes med en hund, bortsett fra at at hund ikke er et villdyr, hund er menneskevant og har litt mindre aktivitetsbehov. Hvem ville sette en hun, menneskets beste venn, i et livsvarig fengsel? I et lite bur, slik den søte vovven aldri kunne kommet seg ut? Og så drepe og flå vovven og putte skinnet rundt halsen? Vakker pels fra en kinesisk hund Og hvordan vet man faktisk at pelsen ikke kommer fra en levende flådd kinesisk eller østeuropeisk hund? Pelsen er vel som regel ikke merket ... Jeg så få et par dager siden en søt alaskan malamut-valp, pelsen var fantastisk, mye finere enn pelser jeg ser på de aller fleste pelskragene på jakkene til folk. Hvem ville bruke hundepels? Vil du hjelpe dyrene? Støtt Dyrevernalliansen Prøv spennende, sunne og enkle vegetar oppskrifter Velg skinnfrie sko Bruk kosmetikk som ikke er testet på dyr?

En vakker pels fra en vakker hund

velg_skinnfrie_sko-1.jpgHvem ligner rev mest - hund eller ku?

Når man debaterer om pels, pleier de griske pelsforkjempere å sammenligne pelsdyr med husdyr som kyr, høner, kyllinger, griser og sauer. Vi spiser jo kjøtt og egg, så hvorfor ikke bruke pels?

Dyrevelferden blir bedre for kyr, men ikke for pelsdyr

Det er nok sant at burhøns har det bare litt bedre enn pelsdyr. Men for høner er det løsdrift som er framtiden. Tradisjonelle hønsebur er nå forbudt i hele EU. Flere europeiske land har innført forbud mot burdrift for høner i det hele tatt.

Båsfjøs for kyr er også vedtatt fobrudt i Norge. Man skal ikke bygge nye båsfjøs.

Økologiske driftsformer eksisterer for alle husdyr unntatt pelsdyr, nettopp pga. at villdyr ikke kan tilfredstille sine naturlige behov i den type fangenskap, spesielt i burdrift.

Avledningsmanøvre - "rev er som høne"

Det er helt utrolig hvor dumme og sleipe disse avledningsmanøvrene til pelsforkjempere er! Man må være helt dum for å sammenligne en rev med en ku eller en mink med en høne! De er jo helt forskjellige fra villdyr som rev og mink, og de har helt ulike behov og evner.

Kyr og sauer er ikke rovdyr, de er domestisert gjennom titusener av år, de er rolige, menneskevant og må ikke bevege seg like mye som rev. Rev og mink er ville dyr, man begynte med oppdrett av pelsdyr kun for litt over ett hundre år siden, og med burdrift kun for 30 år siden.

Hvem ville sette hund i et livslang fengsel?

 

Derimot, bør rev og mink sammenlignes med en hund, bortsett fra at at hund ikke er et villdyr, hund er menneskevant og har litt mindre aktivitetsbehov.

Hvem ville sette en hun, menneskets beste venn, i et livsvarig fengsel? I et lite bur, slik den søte vovven aldri kunne kommet seg ut? Og så drepe og flå vovven og putte skinnet rundt halsen?

pels-og-pelsdyr.jpg

Vakker pels fra en kinesisk hund

Og hvordan vet man faktisk at pelsen ikke kommer fra en levende flådd kinesisk eller østeuropeisk hund? Pelsen er vel som regel ikke merket ... Jeg så få et par dager siden en søt alaskan malamut-valp, pelsen var fantastisk, mye finere enn pelser jeg ser på de aller fleste pelskragene på jakkene til folk.

Hvem ville bruke hundepels?

Vil du hjelpe dyrene?

Støtt Dyrevernalliansen

Prøv spennende, sunne og enkle vegetar oppskrifter

Velg skinnfrie sko

Bruk kosmetikk som ikke er testet på dyr

Please add a comment

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.