Dyrevennlig Hverdag

Bli slankere etter jul - og spar penger!

Julen er over. Vekten har godt opp, og lommeboken er blitt tynnere. Det kan man gjøre noe med - ved å spise vegetar og veganske middager. Kikerter, linser og bønner kan du lage flere retter av. Og det er flere alternativer. Du kan kjøpe kikerter på boks, da må du bare skylle dem i kaldt vann - og de er klare til bruk. En boks med kikerter, ca 400 gram kokte kikerter, koster kun 6 - 18 kroner. Og er nok til en middagsporsjon, masse protein og veldig mettende. Vil du ha et enda billigere alternativ, kjøp tørkede kikerter - på Rema 1000, Meny, Ultra, Centra eller andre vellassorterte matbutikker, helsekostbutikk eller innvandrerbutikk.En boks på 500 gram er nok til 5 - 10 middagsporsjoner, og koster kun 15 - 30 kroner. Bløtlegg en hel pose (kartong) kikerter i rikelig med kaldt vann natten over (i ca 10 - 12 timer). Skyll godt i rennende kaldt vann, legg i en kasserolle, fyll godt med nytt vann, ca to cm over kikertene, og kok i ca 1 time (eller til kikertene er møre).  Hell ut kokevannet, skyll godt i kaldt vann igjen, avkjøl, fordel på fire like porsjoner, pakk i en liters fryseposer og legg i fryseren. Da har du kikerter til fire middager! Dette kan du lage av kikerter: Hummus - en tradisjonelt libanesisk rett, spises mye i midtøsten Gryter - med surret løk, poteter, paprika, squash og andre grønnsaker, kokosmelk og noen spennende krydder Mettende, proteinrike salater Supper - vil f.eks. ha en rask og lettvint suppe, kjøp en ferdig posesuppe, tilbered den som anvist på pakningen, og bland med ca en kopp kokte (opptinte) kikerter. Du kan ev. mose kikertene litt før du legger dem i suppen, og tilsetter ekstra salt og litt edik eller sitronjus. Og flere andre spennende, sunne, lettvinte og velsmakende vegetariske retter Vegetar - hvorfor? Det er ikke bare økonomiske hensyn og ønske om å slanke seg som er grunn til å spise vegetar mat. Vegetar mat er proteinrik, sunn, bærekraftig og dyrevennlig

Bli slankere etter jul - og spar penger!

koke-kikerter-1.JPG

Julen er over. Vekten har godt opp, og lommeboken er blitt tynnere. Det kan man gjøre noe med - ved å spise vegetar og veganske middager.

Proteinrike belgvekster - linser, erter, bønner, kikerter

kikerter_kologiske_boks.jpgKikerter, linser og bønner kan du lage flere retter av. Og det er flere alternativer. Du kan kjøpe kikerter på boks, da må du bare skylle dem i kaldt vann - og de er klare til bruk. En boks med kikerter, ca 400 gram kokte kikerter, koster kun 6 - 18 kroner. Og er nok til en middagsporsjon, masse protein og veldig mettende.

Vil du ha et enda billigere alternativ, kjøp tørkede kikerter - på Rema 1000, Meny, Ultra, Centra eller andre vellassorterte matbutikker, helsekostbutikk eller innvandrerbutikk.En boks på 500 gram er nok til 5 - 10 middagsporsjoner, og koster kun 15 - 30 kroner.

Bløtlegg en hel pose (kartong) kikerter i rikelig med kaldt vann natten over (i ca 10 - 12 timer). Skyll godt i rennende kaldt vann, legg i en kasserolle, fyll godt med nytt vann, ca to cm over kikertene, og kok i ca 1 time (eller til kikertene er møre).  Hell ut kokevannet, skyll godt i kaldt vann igjen, avkjøl, fordel på fire like porsjoner, pakk i en liters fryseposer og legg i fryseren. Da har du kikerter til fire middager!

kikerter-farse-fryseren.jpg

Dette kan du lage av kikerter, erter og linser:

Hummus - en tradisjonelt libanesisk rett, spises mye i midtøsten

Gryter - med surret løk, poteter, paprika, squash og andre grønnsaker, kokosmelk og noen spennende krydder

Mettende, proteinrike salater

Supper - vil f.eks. ha en rask og lettvint suppe, kjøp en ferdig posesuppe, tilbered den som anvist på pakningen, og bland med ca en kopp kokte (opptinte) kikerter. Du kan ev. mose kikertene litt før du legger dem i suppen, og tilsetter ekstra salt og litt edik eller sitronjus.

Og flere andre spennende, sunne, lettvinte og velsmakende vegetariske retter

Vegetar - hvorfor?

Det er ikke bare økonomiske hensyn og ønske om å slanke seg som er grunn til å spise vegetar mat. Vegetar mat er proteinrik, sunn, bærekraftig og dyrevennlig

Please add a comment

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.