Dyrevennlig Hverdag

App "Dyretestet?"

App "Dyretestet?"

Dyrevernalliansen lanserer i samarbeid med Accenture appen "Dyretestet?". Målet er å gjøre livet lettere for deg som gjerne vil unngå dyretestet kosmetikk.

Gratis app for iPhone

Appen gir oversikt over hvilke kosmetikkmerker som er testet og ikke testet på dyr. Den er gratis. Foreløpig er appen bare brukbar for iPhone, men vi vurderer å utvide til flere smartphones. – Vi håper at så mange som mulig vil begynne å bruke den, sier informasjonsansvarlig Live Kleveland i Dyrevernalliansen.

 

Samarbeid med Accenture

Appen er laget vederlagsfritt av ansatte i selskapet Accenture, i samarbeid med Dyrevernalliansen. – Når en stor næringslivsaktør som Accenture går sammen med idéell sektor, kan vi sammen skape endringer som gjør verden til et bedre sted, sier Kleveland.

 

Dyreforsøk i kosmetikken

Appen gir tilgang til Norges best oppdaterte lister over dyretesting i kosmetikken. Dyretesting i kosmetikken er ikke forbudt i Norge, men har ikke blitt gjennomført her på mange år. Likevel importeres årlig tonnevis av dyretestet kosmetikk.

– Vi har laget appen som en hjelp til deg som er forbruker. Kontakt oss gjerne med forslag til forbedringer eller utvidelse til flere temaer, sier Kleveland. Tilbakemeldinger kan sendes på epost til Dyrevernalliansen.